Готие мечтае за световна титла



12-11-2014 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата на започващото на 14 ноември в катарската столица Доха световно първенство по скуош за мъже Грегори Готие не скри амбициите си най-после да спечели титлата. Французинът има четири загубени финала, включително и през 2013-а, когато отстъпи в драматичен двубои в Манчестър на Ник Матю.

"Надявам се да спечеля турнира! Тренировките ми се движат по график и съм планирал да бъда във върхова форма следващата седмица. Предпочетох да играя в по-малко турнири тази година, защото искам да бъда свеж за световното. Загубил съм много финални двубои, което ме мотивира допълнително да спечеля трофея най-сетне. Ако го осъществя, това ще бъде сбъдната мечта за мене", призна пред сайта squash mad Готие, който този сезон в продължение на 8 месеца беше водач в световната ранглиста.

Грегори, който през декември ще навърши 32 години, не смята, че Мохамед ел Шорбаги от Египет, който го свали от върха на класацията е основният му конкурент. Според французина, още много скуошисти са потенциални шампиони и той очаква много силен турнир. Готие смята, че египтяните (Ел Шорбаги, Ашур, Шабана) ще имат предимство, защото публиката ще ги подкрепя мощно.

Световното първенство по скуош ще се проведе от 14 до 21 ноември в Khalifa Tennis and Squash Complex в Доха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини