Нишикори и Федерер с победи



09-11-2014 00:00 | Станко Димов
Японецът Кеи Нишикори записа победа при първото си участие на заключителния турнир на най-добрите ATP Tour Finals в Лондон. В двубой от група Б той се наложи с 6:4, 6:4 над британския любимец Анди Мъри. В другия мач от групата водачът Роджър Федерер срази с 6:1, 7:6(0) Милош Раонич.

Нишикори не започна добре двубоя и допусна пробив в петия гейм. Веднага след това финалистът от Откритото първенство на САЩ обаче го върна, а в десетия гейм направи втори с цената на първия сет, след като опитът на Мъри за къса топка спря в мрежата.

Петият в световната ранглиста азиатец поведе с 3:0 в следващата част и имаше няколко възможности да вземе и четвъртия гейм. Шотландецът даде всичко от себе си и се добра до равенство при 4:4. За повече обаче нямаше сили и Нишикори спечели следващите два гейма, а с това записа и първа победа срещу този съперник в четвъртия мач помежду им.

В другата среща 33-годишният Роджър Федерер беше безгрешен срещу по-младия с 10 лета Милош Раонич. Шесткратният шампион в турнира отрази и четирите възможности за пробив на канадеца, като последната беше при сетпойнт. На свой ред швейцарският ас постигна два брейка в първата част, а в тайбрека не даде и точка на същисания си съперник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини