Forbes отличи шестима тенисисти



05-11-2014 00:00 | Станко Димов
Авторитетното американско списание Forbes публикува класацията си за най-богатите спортисти за годината. Съвсем очаквано цели шест представители на тениса в челната стотица на изданието.

В десетката при мъжете очаквано попадат Роджър Федерер и Рафаел Надал. В цялостната класация измежду всички жени спортистки №1 e Мария Шарапова, която е 34-а.

За поредна година Роджър Федерер е водещ сред спортистите с ракети. Швейцарецът е седми в подреждането с припечелени 56,2 милиона долара. Рафаел Надал е девети с 44,5 милиона. Под №17 е Новак Джокович с малко над 33 милиона долана.

Водач в класацията е боксьорът Флойд Мейуедър със 105 милиона долара, следван от Кристиано Роналдо (80 милиона) и ЛеБрон Джеймс (72 милиона).

За седми пореден път Мария Шарапова е най-добре печелещата спортистка. Приятелката на Григор Димитров е на 34-ото място в общата класация с приходи от 24,4 милиона долара. Още две тенисистки са в класацията.

Оттеглилата се в края на лятото На Ли е 41-а с 23,6 милиона долара. Световната номер едно Серина Уилямс е на 55-ото място с доходи от 22 милиона долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини