Андреа Петкович покори София



02-11-2014 00:00 | Станко Димов
Андреа Петкович спечели третото издание на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. На финала германката се наложи над Флавия Пенета с 1:6, 6:4, 6:3 след малко повече от два часа игра. Двубоят бе изгледан от повече от 7000 зрители в „Арена Армеец”.

Благодарение на успеха Петкович спечели своята 3-а титла за годината, а от понеделник ще се изкачи до 14-ото място в ранглистата, на което ще завърши сезона.

Финалът започна с изключително продължителен първи гейм, в който Пенета пропусна 4 точки за пробив. При петата открила се възможност италианката се възползва и откри сметката си в двубоя. Драматичният първи гейм и успехът в него вдъхновиха Пенета, която в следващите минути доминираше. 32-годишната тенисистка влезе в серия и поведе с 4:0, след което Петкович успя да се разпише – 4:1. Това обаче бе всичко за германката в този сет – 6:1 за Пенета след 36 минути игра.

Още в първия гейм на втората част Петкович успя да пробие подаването на Пенета, което се оказа напълно достатъчно в последствие да спечели сета. Двете предложиха изключително оспорвани геймове, но в ключовите моменти сервисът не изневери на германката и тя затвори сета – 6:4.

Решителната част започна добре за 32-годишната Пенета, която успя с ранен пробив да поведе с 2:0 гейма. Петкович обаче не се предаде и светкавично навакса изоставането си, връщайки пробива за 2:2. Третият пробив в сета дойде в така важния 7-и гейм и бе материализиран след печеливш удар от ретур на Петкович – 4:3 за германката. До края на срещата Пенета не успя да се противопостави на Петкович и германката триуфмира.

Това беше третото и последно издание на Турнира на шампионките в София. От следващия сезон надпреварата, която ще бъде в променен формат, се мести в Китай. Шампионки в София през трите издания станаха Надя Петрова (2012) Симона Халеп (2013) и Андреа Петкович (2014).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини