Пиронкова и Цибулкова играят за осми път



28-10-2014 00:00 | Станко Димов
С двубоя от група Средец между водачката в нея Доминика Цибулкова и Цветана Пиронкова във вторник от 18 часа в зала "Арена Армеец София" ще бъде открит Garanti Koza WTA Турнира на шампионките.

Статистиката на е в полза на българката, която има една победа в досегашните седем двубоя помежду им. Пиронкова спечели обаче срещата на най-големия форум. На Олимпиадата в Лондон през 2012 година Цвети се наложи над словачката със 7:6, 6:2.

За последно двете се срещнаха преди две години през октомври на турнира в Москва в зала. Тогава Цибулкова спечели с 6:2, 6:3.
Този сезон и двете топтенисистки направиха голям пробив през януари в Австралия. Цветана спечели първата си титла на турнира от категория "премиер" в Сидни, а Цибулкова стигна за първи път в кариерата си до финал в Големия шлем в Мелбърн.

Въпреки негативния баланс, може да се твърди, че в момента Пиронкова е в по-добра форма от своята съперничка. Пловдивчанката стигна до четвъртфинали в последните си две участия в Линц и Москва като малко не й достигна да продължи и по-напред. Тези резултати изкачиха Цвети на 41-ото място в световната ранглиста.

Последната победа на тенисистката от Братислава е от средата на септември, когато се наложи в Токио над Коко Вандевеге във втория кръг. След това Цибулкова записа загуби в първи кръг на турнирите в Ухан, Линц и Москва. В последните два турнира пораженията бяха болезнени, защото бяха от младите тенисистки от квалификациите Анна-Лена Фридзам (в Линц) и Виталия Дяченко (в Москва).

Останалите двубои в първия ден на турнира също са интригуващи. След срещата на Пиронкова започва другият мач от група "Средец" между Андреа Петкович и Карла Суарес Наваро. Третият двубой във вторник е от група "Сердика" и противопоставя Флавия Пенета и Ализе Корне.

Цените на билетите за Garanti Koza WTA Турнира на шампионките са 10, 20 и 25 лева, в зависимост от зоните в залата. Седмичните пакети (за 6 дена) са с цени 50, 100 и 125 лева. Билети могат да бъдат закупени в мрежата на „Ивентим БГ” и от магазините на Германос, Офис 1, Пикадили, Техномаркет, Технополис, бензиностанции ОМВ, офисите на Юзит Колорс и др. , както и онлайн през сайта eventim.bg или на касите на "Арена Армеец София".

Организаторите са предвидили сериозни награди за зрителите. Най-голямата е автомобил Hyundai i10, който може да бъде спечелен от всеки, закупил билет за турнира като щастливецът ще бъде изтеглен в деня на финала 2 ноември. Във всеки ден от престижното състезание един зрител ще си тръгва със смартфон от Хуауей. На 31 октомври наградата е луксозен часовник Baume et Mercier, а на 1 ноември ще бъде изтеглен късметлията, който ще спечели четиридневна екскурзия до Истанбул за двама и билет за финала на турнира ATP Garanti Koza Istanbul Open на 3 май 2015 г. На 30 октомври Албена ще подари едноседмична почивка в "ол инклузив" хотел. А още във вторник един от зрителите ще може да спечели тенис ракета HEAD Instinct MP, с която играят Цвети Пиронкова, Мария Шарапова, Томаш Бердих и др.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини