Григор на 2 победи от защита на титлата



17-10-2014 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Стокхолм в зала от категория "АТР 250". Защитаващият титлата си национал победи трудно американеца Джак Сок с 5:7, 6:4, 6:3.

В началото на сета всеки печелеше лесно подаването си. Вторият поставен Григор стигна до две точки за пробив в осмия гейм, но 22-годишният американец, който до скоро често тренираше и играеше двойки с Димитър Кутровски, успя да се спаси. Хасковлията спечели първите си пет сервис гейма без да даде нито една точка на съперника. В 11-ия гейм обаче Сок поведе с 40:15 и проби с 6:5. След това сервира за сета, стигна до два сетбола и реализира още първия с ас.

Още в първия гейм на втората част Димитров трябваше да спасява точки за пробив, но се справи. В следващата игра самият той имаше на два пъти шанс да дръпне с 2:0 с брейк, но не успя. След това при сервис на Сок българинът изуми публиката със спечелването на две поредни точки първо с удар зад гърба, а след това с изпълнение между краката. След второто американецът отиде специално да поздрави съперника за майсторството му. +В заключителния десети гейм Гришо поведе с 40:15 и изравни сетовете.

И третата част започна с две отразени от Гришо брейк пойнта и спечелено подаване от негова страна. Димитров дочака своя момент в осмия гейм. Той проби след двойна грешка на Джак Сок. След това сервираше за място на полуфиналите при 5:3. Димитров взе подаването си на нула.

За достигането до полуфинал Гришо взема 90 точки за световната ранглиста, където е №10 в момента. Следващият му съперник в шведската столица е Бърнард Томич. Австралиецът е 76-и в класацията на АТР. Димитров е спечелил единственият двубой помежду им. През 2013 г. в Ротердам той победи с 6:3, 3:6, 6:3.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини