Зечири отстъпи на световна шампионка



17-10-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в бадминтона Линда Зечири отпадна в първия кръг на турнир в Одензе, Дания, който е от най-високата категория "Супер серии премиер" и с награден фонд 600 000 долара.

Левичарката от София изтегли тежък жребий и срещна на старта третата поставена Ван Ихан от Китай. Зечири, която е 29-ата в ранглистата, отстъпи на световната шампионка от 2011 година и олимпийска вицешампионка от Лондон с 12:21, 10:21.

Солидно българско присъствие има на турнира в швейцарския град Ивердон, който е от категория "Интернешънъл чалънджър" с награден фонд 15 000 долара.

На единично Петя Неделчева е трета в схемата. В първия кръг в петък тя излиза срещу Ан Тран от Франция. Стефани Стоева е четвърта поставена и започва с мач също срещу французойка - Перен Лебюаник.

На двойки Габриела и Стефани Стоеви са водачки в схемата. Те играят тази вечер срещу други сестри - Сюзан и Ивон Келер от Швейцария. Завърналата се след майчинство Диана Димова е в дует с местната бадминтонистка Селин Трипе и играят срещу швейцарките Роня Щерн и Зимоне фон Роц.

При смесените двойки има трима българи. Бившият държавен шампион Стилиян Макарски е в дует със Селин Трипе, Диана Димова ще играе с брата на Селин - Жил Трипе. Габриела Стоева играе микс с швейцареца Флориан Шмид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини