Григор Димитров отпадна в Шанхай



08-10-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров отпадна от турнира от сериите "Мастърс 1000" в китайския мегаполис Шанхай. В двубой от втори кръг десетият в схемата национал отстъпи на Жулиен Бенето от Франция след 5:7, 3:6 за един час и 20 минути игра.

В първия гейм Гришо направи ас, но и две двойни грешки, което доведе до точка за пробив. 23-годишният хасковлия наниза още два аса и взе подаването си. В четвъртия гейм той постигна брейк при единствената си точка за пробив в двубоя, но позволи той да бъде върнат тутакси от Бенето за 3:2. В деветия гейм Димитров губеше с 0:40 при свой сервис, но прояви характер и майсторство и успя да спечели подаването си, за да поведе с 5:4. За съжаление българинът допусна пробив за 5:6. След него 32-годишният французин спечели сета със сервис гейм на нула и всичко приключи след 43 минути игра.

Бенето, който е №30 в световната ранглиста, продължи възходящо, поведе с 40:0 и проби още в първия гейм на втората част. В следващия се стигна до дюс, но все пак ветеранът успя да затвърди за 2:0. След това Гришо спаси нова точка за пробив, преди да спечели подаването си. При 3:5 българинът сервираше за оставане в двубоя. Бенето на два пъти стигна до мачбол и втория път успя.

Димитров си тръгва от Шанхай с 45 точки за световната ранглиста, където е №10 в момента. Ранното отпадане направи теоретични шансовете на Григор да попадне след осемте участници за "Мастърса" в Лондон. В момента той е 11-и в това подреждане с 3450 точки. Осмата позиция е за Милош Раонич, който преди да започне участието си в Китай е с 3740. Все пак първата ни ракета може да се бори за място сред резервите в зала "О2". Десетия в подреждането, респективно втора резерва за Лондон, Давид Ферер днес записа победа и е вече с 3625 точки.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини