Димитров с бърз успех в Шанхай



06-10-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров започна убедително участието си на турнира от категория „Мастърс 1000" в Шанхай. В двубой от първи кръг поставеният под №10 в схемата българин победи с 6:3, 6:3 за 64 минути представителят на Узбекистан Денис Истомин.

Димитров започна отлично двубоя и набързо успя да поведе с категоричното 4:0. Последва обаче лек спад в играта на българина, което позволи на Истомин да върне един от пробивите, с което и интригата – 4:3. Сервирайки за оставане в сета обаче етническият руснак допусна нов пробив и така Гришо взе първата част след половин час игра.

Втората част започна доста по-равностойно като първи до точка за пробив стигна Истомин. Това се случи при 2:2, когато той поведе с 40:15. Димитров обаче намери първия си сервис в най-важния момент и успя да измъкне подаването си, след което на свой ред стигна до точка за пробив и я реализи 4:2. До края на срещата 23-годишният хасковлия не позволи да бъде притеснен и закономерно триумфира.

За класирането за втория кръг на турнира Григор заслужи 45 точки за световна ранглиста, където е №10 в момента. Следващият му съперник ще бъде определен във вторник от мача Жулиен Бенето (Франция) и Зе Чжан (Китай).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини