Григор отстъпи на Ноле в Пекин



03-10-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров отстъпи на световния номер едно Новак Джокович на четвъртфинал на турнира в Пекин от категория "АТР 500". Поставеният под №5 национал загуби от сърбина с 2:6, 4:6 след битка, продължила точно час и половина.

В един маратонски трети гейм Гришо имаше пет възможности да пробие подаването на Ноле, но белградчанинът се защити успешно и спечели в клайна сметка, за да поведе с 2:1. Веднага след това Джокович се възползва от разочарованието на хасковлията и на свой ред проби, а после и затвърди за 4:1. В седмия гейм Димитров отново имаше точка за връщане на брейка, но отново не успя. Веднага след това сърбинът стигна до сетбол и го реализира, за да вземе сета с 6:2 след 40 минути игра.

Във втората част Григор допусна пробив за 1:3 гейма. След последната точка той поиска "ястребово око", което потвърди, че топката от форхенд на българина наистина е в аут. След видеоповторението Димитров продължи да гледа невярващо. Българинът успя да се концентрира и направи рибрейк. За съжаление след двойна грешка на Гришо, Джокович стигна до точка за пробив и го постигна, за да поведе с 4:2. При резултат 2:5 23-годишната ни първа ракета сервираше за оставане в двубоя. Новак стигна на два пъти до мачбол, но Димитров се защити хладнокръвно и спечели подаването си. В следващия гейм Григор проби след изумителен минаващ удар. После обаче Джокович поведе 40:15 и триумфира след двойна грешка на българина.

Хасковлията завърши със 17 печеливши удари (два аса) при 33 непредизвикани грешси, докато съотношението при опонента му беше 13-16.

Григор Димитров напуска турнира с 90 точки за световната ранглиста, където е №10 в момента. Следващото му участие е отново в Китай - на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини