И Димитров с успех в Китай



29-09-2014 00:00 | Станко Димов
Петият поставен Григор Димитров започна успешно участието си на турнира в Пекин, който е от категорията "АТР 500". Той победи с 6:1, 3:6, 6:3 Фернандо Вердаско от Испания. Това беше втори български триумф в китайската столица, след като сутринта Цветана Пиронкова надигра Мария Кириленко с 6:4, 6:1.

Следващият съперник на Гришо ще бъде определен от двубоя Жулиен Бенето – Пабло Андухар, които ще премерят сили във вторник. Победата гарантира на Димитров 45 точки за ранглистата.

Григор Димитров започна чудесно мача и за около четвърт час поведе в резултата с 5:0 гейма. При този резултат Вердаско успя да спечели подаването си, но след това Григор затвори сета с 6:1.

През втората част испанецът значително подобри представянето си, с което върна интригата. В шестия гейм Вердаско за първи път успя да се справи с подаването на Димитров и поведе с 4:2 гейма. В следващия гейм 23-годишният хасковлия пропиля няколко възможности за рибрейк, което в крайна сметка се оказа фатално за изхода на сета.

В заключителния сет Григор Димитров успя да пробие подаването на съперника в шестия гейм за 4:2, а малко по-късно затвори двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини