Серина взе 18-а титла в Големия шлем



08-09-2014 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Серина Уилямс за трета поредна година триумфира на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. На финала американката победи с 6:3, 6:3 №10 в схемата Каролине Возняцки от Дания за един час и 15 минути игра. Така Серина спечели 18-а титла в турнирите от Големия шлем.

Успехът донесе на шампионката и рекордния в тениса чек от 4 милиона долара. Тя взема 3 милиона за тилата и още един като победителка в US Open сериите това лято.

"Какво невероятно чувство! За мен е страхотно удоволствие, че спечелих първата си купа от Шлема на US Open и №18 отново взех в Ню Йорк. Не бих могла да се сетя за по-подходящо място за това", заяви с широка усмивка на корта Уилямс.

Серина, която на 26 септември ще навърши 33 години, счупи редица рекорди с успеха си на "Артър Аш Стейдиъм". Тя е тенисистката с най-много титли от Откритото първенство на САЩ в Оупън ерата - шест. 18-ият успех на Уилямс я изкачи на четвърто място във вечната ранглиста. Пред нея са само Маргарет Корт с 24 трофея, Щефи Граф (22) и Хелън Уилс Мууди с 19 купи от Голямата четворка.

Между първата и последната титла на Серина Уилямс разликата е 15 години, което също е рекорд. Тя делеше до вчера този рекорд с австралиеца. При жените след американката е Щефи Граф с 8 години между трофеите (1988-1996 г.).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини