Нишикори срещу Чилич на финала



06-09-2014 00:00 | Станко Димов
Японецът Кеи Нишикори е първият финалист на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Той отстрани водача в схемата Новак Джокович с 6:4, 1:6, 7:6(4), 6:3. За титлата Нишикори ще спори с Марин Чилич. Кеи стана първият азиатец на финал в турнирите от Големия шлем.

Нишикори взе първия сет с един пробив. Втората част беше за Ноле, който беше играл в последните четири финала в Ню Йорк. В третия сет 24-годишният тенисист от Мацуе постигна брейк и при 5:3 сервираше за сета. Джокович не трепна, показа голяма класа и върна пробива. В тайбрека 11-ият в света японец дръпна с 4:0 точки и в крайна свметка го спечели.

С един пробив аванс Нишикори стигна до деветия гейм. Изглеждащият уморен и без настроение белградчанин доведе нещата до мачбол на съперника, който го реализира след топка в аут на Новак.

За Кеи Нишикори това беше трета поредна победа над състезател от Топ 10 срлед петсетовите успехи срещу Милош Раонич и Стан Вавринка.

"Не знам какво се случи, бях скован в началото, невероятно е чувството да победиш номер едно и да играя толкова добре. Времето беше тежко за игра, но се справих. Не се плаша от дългите мъчове. Дано успея да се възстановя за финала. Чувствам подкрепа от Япония през цялото време", призна Нишикори.

14-ият поставен Марин Чилич записа първи успех срещу Роджър Федерер в шестия мач помежду им. Той победи с 6:3, 6:4, 6:4, за да стигне първия си финал в Шлема. Швейцарецът, който беше №2, не намери отговор на бомбените сервиси на 198-сантиметровия хърватин и на мощните му удари. Така за първи път от 2005 година нито един от първите трима поставени няма да играе на финал на турнир от Големия шлем. На Откритото първенство на Австралия тогава Марат Сафин надигра Лейтън Хюит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини