Терзийcка стана шампионка на България



06-09-2014 00:00 | Станко Димов
Джулия Терзийска спечели титлата при дамите на Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени, което се провежда на Националния тенис център. Тя взе за седмица втори златен медал, след като триумфира и на отборното първенство с "Дема".

На финала втората поставена се наложи в оспорван двубой над защитаващата титлата си от 2013 година водачка в схемата Виктория Томова ("Левски") след 2:6, 6:3, 7:5. В първата част Томова допусна два пробива, но от 1:2 спечели 5 поредни гейма, а с това и сета. Във втория доминираше 18-годишната Терзийска, която постигна пробив и в края на сета направи още един.

В решителната трета част Виктория поведе с 4:1 гейма, но позволи на съперничката да я настигне при 4:4. В заключителния 12-и гейм Джулия Терзийска поведе с 40:0 при сервис на Томова и реализира втория си мачбол.

"Много съм щастлива, че успях да спечеля този финал. Най-трудно ми беше в първия сет, в третия губех в началото, заради мои грешки", коментира шампионката.

Динко Халачев и Ивайло Трайков ще определят шампиона на България в Държавното лично първенство за мъже и жени в НТЦ. Заради обилните и непрестанни валежи двамата полуфинала се изиграха на кортовете на ТК "Левски".

Четвъртият в схемата национал Халачев се наложи в три сета над петия поставен Пламен Милушев с 4:6, 6:3, 6:1.

Бившият капитан за Купа "Дейвис" Ивайло Трайков отстрани държавния шампион и водач в схемата Тихомир Грозданов с 6:4, 5:7, 6:3. 35-годишният Трайков водеше със сет и 5:3 и сервираше за място на финала. Тогава националът Грозданов успя да върне пробива, а в 11-ия гейм да направи и още един брейк, за да спечели частта. В третия сет софиянецът направи ранен пробив и до края не позволи да бъде застигнат.

Финалната среща в неделя е във формат 3 от 5 сета.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини