Димитров отпадна в Ню Йорк



02-09-2014 00:00
Първата ракета на България Григор Димитров отпадна на осминафиналите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис в Ню Йорк. Седмият поставен отстъпи на №20 в схемата Гаел Монфис от Франция с 5:7, 6:7(6), 5:7 след 2 часа и 24 минути игра.

В първата част всеки печелеше убедително подаването си в първите десет гейма. В 11-ия Монфис, който по-успешно се нагоди към вятъра на "Артър Аш", стигна до две точки за пробив и успя да го постигне. След това 28-годишният парижанин затвори частта със сервис гейм на нула. Сетът продължи 34 минути.

Във втория гейм на следващия сет Димитров стигна до точка за пробив, след като съперникът му направи три двойни грешки. Французинът се измъкна след дълго разиграване, завършило с топка аут на хасковлияна, а после успя да спечели подаването си. В петия гейм Монфис стигна до пробива за 3:2, когато Григор направи двойна грешка. Веднага след това юношеският шампион от US Open през 2008 г. имаше възможност за рибрейк, но съперникът му съумя да измъкне подаването си. Българинът продължи да играе по-добри и върна пробива за 4:4, когато поведе с 40:0 и реализира третата си възможност. До края на сета нямаше други пробиви и така се стигна до тайбрек.

В него Гришо поведе с минипробив за 2:0 точки. Монфис го върна за 2:2. Размяната на полетата дойди при 4:2 за Димитров. При 6:4 той имаше вече два сетбола, но не успя да ги осъществи. На свой ред французинът стигна до сетбол при 7:6 и успя да затвори частта.

Димитров поведе с 40:15 при сервис на Монфис, но той отново се измъкна, за да поведе с 2:1 в третия кръг. След това се отлепи подметката на едната тенис обувка на Гришо и той трябваше да се преобуе в съблекалнята. Развръзката настъпи в 12-ия гейм. Монфис поведе с 40:15 при сервис на Димитров и триумфира при първия си мачбол.

Тази година Григор записа 12 победи в турнирите от Големия шлем и запърви път достигна до полуфинал в Лондон, четвъртфинал в Мелбърн и осминафинал в Ню Йорк.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини