Димитров с експресна победа



29-08-2014 00:00 | Станко Димов
Седмият в схемата на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Григор Димитров се класира за първи път за третия кръг в Ню Йорк. Българинът победи с лекота Дуди Села от Израел с 6:1, 6:2, 6:2 след един час и 29 минути игра. Следващият му съперник е Давид Гофен.

Григор започна в експресно темпо и за 15 минути водеше вече с 4:0. В следващия гейм Села имаше общо четири възможности за пробив, но 23-годишния хасковлия ги отрази и после спечели подаването си. При 5:1 Димитров сервираше за спечелването на сета, поведе с 40:15 и спечели частта още при първата си възможност. Първият сет продължи 28 минути.

Юношеският шампион от US Open през 2008 година започна с пробив и втората част. Но този път израелският тенисист успя да го върне след двойна грешка на Гришо. Първата ни ракета моментално записа нов брейк, за да поведе с 2:1. След това Дуди Села повика физиотерапевт на корта. Димитров продължи по график, проби пак за 5:2 и след това подаваше за 2:0 части. Той реализира още първата си възможност след 64 минути.

По традицията от първите два сета Григор отново проби в началото. След това направи още един брейк за 4:1 и вече беше на два гейма от успеха. Стигна се до 5:2 и Димитров сервираше за място в третия кръг в Ню Йорк. Той спечели гейма на нула и записа една от най-убедителните си победи в турнирите от Големия шлем.

Следващият съперник на българина ще бъде белгиецът Давид Гофен, отстранил №32 Жоао Соуса от Португалия с 6:4, 6:2, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини