Димитров с първи успех в Ню Йорк



28-08-2014 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров постигна първа победа при мъжете на Откритото първенство на Съединените щати в кариерата си. Поставеният под №7 българин се наложи в двучасов двубой с 6:2, 7:6(4), 6:2 над американеца Райън Харисън.

От началото на мача на "Луис Армстронг" българинът наложи волята си. Той стартира с два аса двубоя. Димигров прпоби за 3:1, а после постигна още един брейк в последния гейм на сета.

Във втората част Харисън осъществи пробив, за да поведе с 3:2. Хасковлията го върна при 5:5, а в 12-ия гейм изпусна три сетбола. Все пак в тайбрека Григор показа високо ниво и го спечели със 7:4 точки.

Димитров започна с пробив заключителния сет. В петия гейм той поведе с 40:0 при подаване на американеца, но Харисън успя да изравни резултата. Въпреки това юношеският шампион на US Open от 2008 г. проби за 4:1 и до края на двубоя нямаше проблеми.

Успехът е първи за български тенисист в Ню Йорк. В основната схема са играли още Орлин Станойчев и Радослав Лукаев.

Българинът завърши двубоя с 37 печеливши удари, осем от които асове, при само 19 непредизвикани грешки. Следващия съперник на Григор Димитров е Дуди Села от Израел, който е 83-и в световната ранглиста, където спечелилият три титли през сезона Гришо е осми0

.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини