Ана спаси 2 мачбола на Маша и чака Серина на финал



17-08-2014 00:00 | Станко Димов
Ана Иванович и Серина Уилямс ще спорят а титлата на турнира от категория "премиер" в Синсинати. При мъжете, където състезанието е от "Мастърс 1000" финалисти са Роджър Федерер и Давид Ферер.

Деветата в схемата Иванович се наложи в един луд мач над петата поставена Мария Шарапова с 6:2, 5:7, 7:5, след като беше на 2 гейма от победата, но след това трябваше да спаси 2 мачбола, преди са триумфира.

Белградчанката водеше с 6:2, 4:0 и изглеждаше, че нищо не може да я спре. Но рускинята демонстрира характер и измъкна втория сет. В третия Шарапова поведе с 4:2 гейма и вече тя се виждаше на финала. При 5:4 Маша сервираше за мача и имаше два мачбола, но Иванович ги отрази и в крайна сметка успя да спечели драматичния полуфинал.

"Малко се вцепених във втория сет. Не можех да движа краката си добре и играех доста пасивно. Мария е шампионка и се бореше докрай. В третия сет се прегрупирах и стегнах и съм много щастлива, че успях да спечеля. За мача срещу Серина е най-важно да успея да се възстановя. Ще бъде страхотен мач, вече играхме три пъти тази година", коментира Ана, чийто успех означава, че ще бъде поставена под №8 на US Open.

Световната номер едно Уилямс се наложи също в три сета над Каролине Возняцки от Дания с 2:6, 6:2, 6:4. Американката води с 6-1 победи срещу Иванович. Титрата в Синсинати упорито убягва на Серина, която не е успяла да спечели турнира в предишните си пет участия.

При мъжете полуфиналите бяха направо скучни, в сравнение с жените. Роджър Федерер спря пътя на Милош Раонич с 6:2, 6:3, а Давид Ферер победи Жулиен Бенето с 6:3, 6:2. Статистиката е безмилостна и сочи, че швейцарският ас е спечелил и 15-те си мача срещу испанеца.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини