Димитров победи в 3 сета



07-08-2014 00:00 | Станко Димов
Поставеният под №7 Григор Димитров започна с трисетова победа участието си на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Торонто. Първата ракета на България се наложи във втория кръг над американския левичар Доналд Йънг с 4:6, 6:2, 6:3 след 1 час и 40 минути игра. В третия кръг хасковлията излиза в четвъртък срещу 17-ия в схемата Томи Робредо от Испания.

В първата част Григор започна отлично и поведе с 4:1 гейма, но загуби следващите пет гейма, а с това и сета.

След това Димитров доминираше до края на мача. Във втория сет той проби при 3:2, а после направи още един брейк, за да изравни частите. В заключителната той отново проби за 4:2. При 5:3 полуфиналистът от Wimbledon сервираше за спечелване на срещата. Йънг обаче не се предаде и отрази 3 мачбола, а после стигна и до точка за връщане на пробива, преди Григор да реализира четвъртата си възможност.

Победата донесе 90 точки на Димитров за световната ранглиста, където е осми от понеделник. Следващият му съперник е опитният Робредо, който се наложи над Жил Симон със 7:5, 6:4. Двубоят е днес и е втори в програмата на втория по големина стадион "Грандстанд".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини