Спонсор за $500 000 за световните при жените



06-08-2014 00:00 | Станко Димов
Женската скуош асоциация (WSA) обяви, че е подписала тригодишен договор с компанията Hallmark Events Group от Хонконг за спонсориране на световните шампионати до 2016 година включително. Общата сума по договора е 500 000 долара.

Първенството на планетата тази година ще бъде от 12 до 19 декември като мястото на провеждането му ще бъде определено до дни. Наградният фонд на престижната проява ще бъде 150 000 долара. Догодина състезателките на световното ще разпределят 175 000, за да се стигне до рекордната в историята на женския скуош сума от 215 000 долара за шампионата на планетата през 2016 година.

"Удовлетворени сме, че осигурихме световните първенства за такъв период. Увеличението на нивата на наградните фондове е не само фантастична новина за състезателките, но и отличен пример за растежа на WSA World Tour. Развълнувани сме да си партнираме с Hallmark, за да покажем най-доброто от женския скуош", заяви председателят на Асоциацията Кейси Браун.

"Нашите планове за световните първенства е да се провеждат на страхотни места, да имат нови спонсори и феновете на играта да бъдат привлечени максимално", обясни изпълнителният директор на Hallmark Events Group Саймън Арнолд.

Миналата година поради липса на спонсор и организатор нямаше шампионат на планетата. Той се проведе през март тази година в родния град на световната номер едно Никол Дейвид Пенанг. Титлата спечели Лора Масаро от Англия, която през декември ще трябва да защитава отличието си.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини