Симона Халеп става №2 в света



01-08-2014 00:00 | Станко Димов
Бързопрогресиращата румънска тенисистка Симона Халеп ще заеме рекордното за нея второ място в световната ранглиста в класацията на 11 август, съобщиха от WTA.

Така тя ще стане 33-ата заемала едно от челните две места. Изкачването от третата позиция до №2 за Халеп ще стане факт след турнира в Монреал следващата седмица. Втората в момента Ли На е контузена и няма да играе в Канадa и на US Open. И Симона няма да играе в Монреал. Но китайката ще загуби от това точки, защото стигна полуфинал през 2013 година, докато румънката няма какво да защитава.

Големият пробив на Халеп започна през пролетта на 2013 година. Миналия сезон синеоката тенисистка от Констанца завоюва шест титли - последната от които в София на Турнира на шампионките. Тази година Симона спечели турнирите в Доха и Букурещ.

Освен това младата румънка се представи отлично в Големия шлем. Тя игра финал на Roland Garros, полуфинал на Wimbledon и стигна до четвъртфиналите на Australian Open.

"Работих здраво, за да стана възможно най-добрата тенисистка. Тази година е невероятна досега и изкачването ми до №2 в света е голямо постижение", коментира самата Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини