Возняцки с титла седма поредни година



21-07-2014 00:00 | Станко Димов
Каролине Возняцки спечели титлата от тенис турнира от категория "интернешънъл" в Истанбул. На финала датчанката, която беше водачка в схемата, се наложи над втората поставена Роберта Винчи от Италия с категоричното 6:1, 6:1.

Бившата номер едно в света Возняцки печели поне по един турнир за седма поредна година.

Преди финала Винчи беше тази, която изглеждаше по-стабилна, след като стигна до мача за титлата без загубен сет. Каро имаше трисетови мачове срещу Карин Кнап и Каролина Плишкова - съответно на осмина- и четвъртфинал. Но в двубоя за трофея скандинавката от полски произход беше по-добрата. Возняцки направи пет пробива и отрази всички шест точки за пробив на италианката. Шампионката показа отличен сервис и ретур и приключи мача за 67 минути.

"Щастлива съм, че спечелих 22-ата си титла от WTA турнири. Това е страхотно изживяване. Щастлива съм и от начина, по който се разви финала! Диктувах играта през цялото време", заяви Каролине.

Датчанката спечели първите си купи през 2008 г., когато завоюва три трофея. Това постижение тя повтори и следващата година. След това тя взе по 6 турнира през 2010 и 2011 година. През 2012 г. титлите бяха две, а миналия сезон взе един трофей.

Българското участие в Истанбул приключи след загубата на Цветана Пиронкова в първия кръг срещу Щефани Фьогеле с 4:6, 5:7.

Сензацията на турнира поднесе младата хърватка Ана Конюх. 16-годишната тенисистка от Дубровник тръгна от квалификациите и стигна до полуфинала, където отстъпи на Винчи с 4:6, 2:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини