Гришо и Цвети отличени от Sports Illustrated



19-07-2014 00:00 | Станко Димов
Българските тенис звезди Григор Димитров и Цветана Пиронкова бяха отличени от списанието Sports Illustrated.

Гришо взема цели три от наградите на авторитетната американска спортна медия. Най-престижната е за пробив на сезона.

"Преди началото на годината Димитров беше преминавал втори кръг на турнир от Големия шлем само веднъж. Той спечели първата си титла от ATP едва миналата есен на турнир от сериите "АТР 250" в Стокхолм, и започна сезона под номер 23 в ранглистата. Седем месеца по-късно 23-годишният българин дебютира в Топ 10 в сезон, изпълнен с важни събития. Започна годината, като достигна до четвъртфинал на Australian Open. След това спечели още три титли, всички на различни настилки, и достигна полуфинал на Wimbledon миналия месец", коментира изданието.

От списанието отличават Димитров и за "най-добра точка" в мача му срещу Анди Мъри на полуфинала в Акапулко. "Разиграването от 27 удара накара и двамата да тичат и да се приплъзват по корта, като покриват почти цялата му площ", обясняват от списанието.

Хасковлията получи и приза "най-хуманна постъпка". От списанието припомнят, че в мача си с Кеи Нишикори в Маями Димитров помогна на едно от момичетата, които подават топките, след като му прилоша в жегата.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова пък оглави класацията за най-неочакван резултат заради титлата в Сидни през януари. Това беше първият трофей в професионалната кариера на 26-годишната пловдивчанка, която тогава беше 107-а в световната ранглиста.

"Двете големи изненади бяха титлата на Флавия Пенета в Индиънс Уелс и на Цветана Пиронкова в Сидни. Пиронкова обаче взима голямата награда, защото при нея не се очаква да печели мачове на настилка, различна от любимата й трева. Заемаща 107-о място в рангистата, тя стана първата квалификантка, спечелила титла от три години насам. При това тя извърши подвиг, като победи последователно три тенисистки от топ 10 - Петра Квитова, Сара Ерина и Ангелик Кербер, за да спечели първата титлата в кариерата си", коментира Sports Illustrated.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини