Кафелников: На Дел Потро му трябва година да си стъпи на краката



28-09-2010 06:02 | Николай Драгиев

Един от най-добрите тенисисти не само на Русия, а изобщо от близкото минало Евгений Кафелников е напълно уверен, че доминацията на Рафаел Надал в следващите години ще продължи.

В същото време руснакът твърди, че на Хуан Мартин дел Потро ще му бъде нужна поне една година, за да си възвърне предишната форма и увереност.

"Надал е в страхотен подем. Той е много по-мъдър от 2009 г. и е наясно какво трябва да прави, за да е в добра форма за големите турнири. Уверен съм в превъзходството му над останалите в близките години," споделя Кафелников.

"В този момент най-големият проблем е да запазиш мотивацията си. Понякога е доста трудно след толкова успехи.

"В същото време Федерер намира все повече мотивация за нови победи, а това прави ситуацията крайно интересна," категоричен е Кафелников.

Според олимпийския шампион от Сидни Дел Потро не може да разчита на бързи резултати:

"Мисля че ще му трябва поне една година да си върне предишното състояние, ако не и повече.

"Ситуацията в такъв случай се мени в геометрична прогресия - ако не играеш един ден - трябват ти три, за да възстановиш този пропуск.

"Сами разбирате за какво говорим, след като той не игра цял един сезон.  Не вярвам, че ще успее бързо, но ще се радвам да го видя сред най-добрите. Той все пак е много млад," анализира още ветеранът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини