Григор №9 в света, близо е до Мастърса в Лондон



07-07-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров записа дебют в Топ 10 на световната ранглиста на АТР на 7 юли. От днес първата ракета на България е №9 в класацията. Това се дължи на великолепното представяне на Димитров на Wimbledon, където достигна до историческия полуфинал.

Григор вече е на шесто място в подреждането "Race to London" за заключителния турнир на най-добрите осем тенисистки, който се провежда в британската столица в края на сезона. Хасковлията изчаки четири позиции. Преди него са само Джокович, Надал, Федерер, Вавринка и Бердих. В тази класация се вземат предвид точките, спечелени от 1 януари 2014 година, а не от последни 52 седмици.

От другите български тенисисти прогрес отбелязва Александър Лазов. Благодарение на 10-те точки от финала, който игра на фючърса в Стара Загора, левичарят изкачи 44 места до №510.

При жените Цветана Пиронкова не успя да защити точките си от осминафинала в Лондон през 2013 година и се смъкна с 14 места до №54.

Втората ни ракета Елица Костова изкачи 14 места, благодарение на титлата си от турнира в Монпелие. Националката за "Фед къп" ще играе днес решителна среща от третия кръг на квалификациите на турнира на WTA в Букурещ срещу Ванда Лукаш от Унгария. Вчера Костова победи чехкинята Дениза Алертова с 6:7(4), 6:3, 6:3, с което си осигури минимум 14 точки за световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини