Гришо изпусна Ноле в 4 сета



04-07-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров отстъпи в полуфинален мач, който дълго ще се помни срещу водача в схемата на Wimbledon Новак Джокович на централния корт в Лондон. Поставеният под номер 11 българин загуби в изключително качествен двубой с резултат 4:6, 6:3 6:7(2), 6:7(7), като в четвъртия сет имаше четири сетбола. Първата ни ракета беше подкрепян от трибуните от своите родители Мария и Димитър, както и от Мария Шарапова.

Джокович по-бързо се нагоди към силния вятър в началото. Той успя да направи единственият пробив в сета за 3:2 и до края печелеше сервис геймовете си.

Водачът в схемата поведе с пробив и във втората част и го затвърди за 3:1. От този момент Димитров се превърна във властелина на корта, спечели следващите пет гейма, а с това изравни сетовете. В последния Григор поведе с 40:0 и реализира втория сетбол.

В седмия гейм на третата част юношеският шампион от Wimbledon през 2008 г. стигна до точка за пробив, но Джокович успя да се измъкне през иглени уши. Стигна се до тайбрек. В него сърбинът беше по-концентриран. Размяната на половините дойде при 4:2 точки за него. Стигна се до 6:2 и Новак реализира още първия си сетбол и след 2 часа игра поведе с 2-1 сета.

Димитров изигра кошмарен сервис гейм, в който допусна три двойни грешки и това позволи на съперника му да пробие за 2:1 гейма. Григор не се стъписа и веднага върна пробива. В следващия гейм Джокович поведе с 40:15, но с великолепни начални удари носителят на три титли през този сезон успя да вземе подаването си и да поведе с 3:2. В шестия гейм българинът имаше на три пъти точки за пробив, но в крайна сметка сърбинът взе подаването си. При 5:4 Димитров стигна до сетбол, но Ноле, който триумфира в Лондон през 2011 година, се измъкна със сервис в тялото.

Стигна се до тайбрек. В него Гришо стигна до нови три сетбола при 6:3 точки. За съжаление Джокович успя да ги отрази и след това стигна до мачпойнт. Димитров го отрази със смела игра, но при втория мачбол, сърбинът успя да затвори срещата и да се класира за втора поредна година на финала след 3 часа игра.

Григор заслужи 720 точки, което ще го изкачи до рекордното девето място в световвата ранглиста в понеделник. Българската звезда завърши с 48 печеливши удари (15 аса) срещу 33 непредизвикани грешки (8 двойни). При Джокович съотношението беше 45 (17) - 26 (2).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини