Ноле срещу Гришо, Федерер на полуфинал №9 в Лондон



02-07-2014 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата на Отритото първенство на Великобритания по тенис Новак Джокович се класира за полуфиналите след петсетов мач и ще се изправи срещу Григор Димитров, който отстрани защитаващия титлата си Анди Мъри. Седемкратният победител на Wimbledon Роджър Федерер също продължава след успех в дербито на Швейцария. Последният полуфиналист е Милош Раонич.

Ноле надигра хърватина Марин Чилич с 6:1, 3:6, 6:7(4), 6:2, 6:2 след повече от 3 часа игра на корт №1 в "Ол Инглънд клъб". Сърбинът се изнерви от шума от феновете, които на голям екран, близо до стадиона, следяха двубоя на Димитров и Мъри. Той предложи на съдията на стола да инсталира екрана направо на техния корт. След като губеше с 1-2 сета Джокович се преобрази и заигра агресивно и сигурно, което принуди Чилич да греши по-често.

От своя страна Федерер загуби първия си сет в турнира, но преодоля Стан Вавринка с 3:6, 7:6(5), 6:4, 6:4. Така той достигна до 35-и полуфинал в Големия шлем и девети в Лондон. Интересно е, че до момента Роджър винаги е стигал финала, когато се е класирал за последните четири. Вавринка игра отлично в първите части, а на края отрази четири мачбола, преди да загуби мача.

"Публиката беше много мила. Винаги е чудесно да играя на централния корт и в Англия изобщо. Идвам тук от 1998 година и винаги съм получавал невероятна подкрепа от трибуните. Стан игра страхотно, особено в първите два сета, но след това започна да изпитва трудности. В началото удряше топката много чисто и нямаше какво да направя. Трудно се играе срещу някого, когото познаваш толкова добре. Доволен съм от играта си. Желая на Стан всичко най-добро до края на чудесния сезон, който прави", заяви Федерер.

Той очаква на полуфиналите №8 в схемата Милош Раонич. Канадецът спря пътя на участващия с "уайлд кард" Ник Киргиос от Австралия след 6:7(4), 6:2, 6:4, 7:6(4).




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини