Григор на първи осминафинал в Лондон



27-06-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров, който е поставен под №11 в схемата на Откритото първенство на Великобритания по тенис, е вече на осминафинал. Той прояви невероятен характер и успя да победи 21-ия Александър Долгополов от Украйна с 6:7(3), 6:4, 2:6, 6:4, 6:1 в мач, продължил 2 часа и 55 минути.

Григор трябавше да отразява две точки още в първия гейм. Той се справи хладнокръвно със задачата и спечели подаването си. В петия гейм отново украинецът имаше точка за пробив, но шампионът от "Куинс клъб" я отрази, за да поведе после с 3:2. Стигна се до логичен тайбрек. В него Долгополов влезе по-съсредоточен и при размяната на полетата водеше с 5:1. Стигна се и до 6:1. Българинът отрази два сетбола, но при третия частта

В средата на втория сет Димитров стигна до първите си точки за пробив и го осъществи за 4:3, след като украинецът направи двойна грешка. При резултат 5:4 Гришо сервираше за изравняване на частите. Той поведе с 40:15 и реализира с хубав подсечен сервис втория си сетпойнт. Така след един час и 17 минути игра резултатът беше равен.

Григор отрази цели четири брейк пойнта във втория гейм на третия сет. Но при петия направи двойна грешка и така Долгополов поведе с 2:0. В петия гейм 23-годишният хасковлия стина на свой ред до точка брейк, но ретурът му от бекхенд на втория сервис на съперника излезе с малко в аут. При 2:4 Димитров отново имаше шанс за връщане пробива, но не успя. След това 19-ият в света украинец постигна втори брейк и спечели сета.

И в началото на четвъртата част българинът трябваше да спасява точки за пробив. От 15:40 той стигна до 1:1 гейма. В сезмата игра Димитров стигна до брейкбол, но Долгополов се спаси с 18-ия се ас в мача. Григор продължи да играе по-добре и стигна до пробива за 5:4. След това първата ни ракета сервираше за вкарване на мача в пети сет. Той поведе с 40:0, но се стигна до равенство. При четвъртата точка за спечелване на частта Димитров успя с ас №9.

Димитров влезе по-концентриран в решителния сет. Той проби за 2:1, а след това и затвърди със сервис гейм на нула. Пълната доминация на Гришо продължи и той направи нов брейк. Серията на българина срещу обезверения съперник завърши с шести пореден гейм, което означаваше място на Григор Димитров.

Победителят постигна 47 печеливши удари (14 аса) срещу 32 непредизвикани грешки (6 двойни). За първото си класиране на осминафинал в Лондон Димитров заслужи 180 точки. Следващият съперник на първата ни ракета е непоставеният аржентинец Леонардо Майер, който е 64-и в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини