Новак Джокович и Анди Мъри продължават



25-06-2014 00:00 | Станко Димов
Защитаващият титлата си от Откритото първенство на Великобритания Анди Мъри се класира с лекота за третия кръг на турнира от Големия шлем. Шотландецът се наложи над словенеца Блаз Рола с 6:1, 6:1, 6:0 след точно 84 минути игра.

Успех записа и водачът в схемата Новак Джокович, който надигра чеха Радек Щепанек с 6:4, 6:3, 6:7(5), 7:6(5). В последния сет Ноле спаси точка за пробив в 11-ия гейм, а в тайбрека поведе с 5:2 точки, но беше настигнат от ветерана Щепанек. Въпреки това сърбинът се концентрира и затвори двубоя в четири части.

Мъри беше безкомпромисен и отрази и трите възможности на съперника за пробив. Анди показа шампионска игра и нижеше уинъри от всякакви позиции. Публиката в Лондон мощно аплодира Рола, когато успя да спечели двата си гейма в срещата.

"Опитвам се да завърша бързо мачовете си. Не го направих в Париж и това ми коства много. Не искам да кажа, че щях да победа Рафа, но играх много сетове, което ми се отрази. Затова сега се опитвам да печеля бързо, доколкото е възможно", коментира Мъри.

Той записа 16-а поредна победа на "Ол Инглънд клъб" - 7 на олимпиадата през 2012 година, 7 на Wimbledon и 2 сега. Той очаква в третия кръг Ян Херних от Чехия или испанеца Роберто Баутиста.

При жените за изненада може да се приеме загубата във втори кръг на бившата номер едно в света Виктория Азаренка. Бояна Йовановски от Сърбия отстрани тенисистката от Беларус след 6:3, 3:6, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини