Димитров за първи път в трети кръг в Лондон



25-06-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров за първи път в своята кариера се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем Wimbledon. Поставеният под №11 в схемата българин победи на централния корт в Лондон австралиеца Люк Савил с 6:3, 6:2, 6:4 за един час и 33 минути в двубой на бивши юношески шампиони от Откритото първенство на Великобритания.

В шестия гейм Григор стигна до първата точка за пробив и я реализира след форхенд в аут на 20-годишния Савил, за да поведе с 4:2. В следващия гейм българинът отрази хладнокръвно точка за рибрейк, след което затвърди. При 5:2 Димитров сервираше за спечелване на първата част и я затвори без никакви затруднения.

Той стартира с пробив на нула втория сет. След това юношеският шампион на Wimbledon от 2008 г. постигна още един за 4:1.При 5:2 подаваше за 2-0 части. Григор стигна до сетбол и го реализира с мощен сервис по диагонала, за да вземе солидна преднина след по-малко от един час игра.

Димитров имаше три възможности за пробив в петия гейм на следващата част, но победителят при юношите от 2011 година успя да се спаси.Но в седмия нищо не можа да помогне на 236-ия в света и Григор проби за 4:3. Стигна се до 5:4 и 23-годишният хасковлия застана на линията за подаване, за да си осигури място в третия кръг на турнира. Българинът нямаше проблеми и спечели гейма с лекота, а с това и срещата.

Григор завърши с 11 аса и общо 38 печеливши удари при 16 непредизвикани грешки, три от които бяха двойни. За достигането си до тази фаза на Wimbledon той си осигури 90 точки за световната ранглиста, където е 13-и в момента.

Следващият съперник на Димитров е №21 в схемата Александър Долгополов от Украйна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини