Григор с бърз успех в Лондон



23-06-2014 00:00 | Станко Димов
Най-добрият ни тенисист в историята Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Великобритания. Поставеният под №11 българин победи квалификанта от Съединените щати Райън Харисън със 7:6(1), 6:3, 6:2 за час и 37 минути на първи корт на "Ол Инглънд клъб" в Лондон.

В първата част всеки от тенисистите печелеше подаването си.Стигна се до тайбрек. В него Димитров доминираше напълно. Той поведе с 3:0 точки след два минибрейка, а размяната на половините дойде при 5:1. Последваха още две точки за хасковлията и той затвори първата част след 38 минути игра.

Григор нанесе удар във втората част, като проби подаването на Харисън на нула, за да поведе с 3:2. В следващия гейм българинът беше поставен на изпитание. Той губеше с 0:40, но изравни след два отлични първи сервиса и една виртуозна къса топка. После Димитров отрази още една точка за пробив, преди да спечели подаването си. В деветия гейм американецът сервираше за оставане в сета. 23-годишният юношески шампион от "Уимбълдън" поведе с 40:15 и спечели втория сет след двойна грешка на съперника.

И в третата част Димитров направи пробив. Във втория гейм той поведе с 40:0 и реализира третата си възможност, за да дръпне с 2:0. В последния гейм Григор стигна до три мачбола и ликува при втория.

Григор приключи срещата с 36 печеливши удари (4 аса) и 17 непредизвикани грешки (3 двойни).

Във втория кръг Димитров отново ще играе срещу квалификант. Това ще бъде юношеският шампион в Лондон от 2011 г. Люк Савил (Австралия). Той е на 20 години и в момента е 236-и в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини