В Лондон: Димитров - Харисън, Пиронкова - Лепченко



20-06-2014 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу американеца Райън Харисън в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания, което започва в понеделник. 23-годишният Димитров, който е 13-и в класацията на АТP в момента, е поставен под №11 в основната схема на Wimbledon. Българинът е в горната половина на схемата, в която са поставеният под номер 1 Новак Джокович (Сърбия) и защитаващият титлата си Анди Мъри (Великобритания).

22-годишният Райън Харисън е 140-и в световната ранглиста. 188-сантиметровият американец все още е смятан за надежда на мъжкия американски тенис. Двамата с Димитров не са се срещали досега. В началото на юни Харисън загуби в три сета от национала Димитър Кутровски на чалънджъра на трева в Нотингам.

Цветана Пиронкова ще играе срещу левичарката Варвара Лепченко (САЩ) в първия кръг в Лондон. 26-годишната Пиронкова, полуфиналистката на Wimbledon през 2010 година, е 37-а в световната ранглиста. През миналия сезон пловдивчанката достигна до четвъртия кръг.

Пиронкова води с 4:1 победи срещу родената в Ташкент Лепченко, като за последно българката спечели с 6:3, 6:2 през януари на твърди кортове по пътя си към титлата в Сидни (Австралия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини