Димитров поставен под №11 в Лондон



18-06-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров ще бъде поставен под №11 в схемата на започващия в Лондон в понеделник Wimbledon. Това е най-високата позиция в турнир от Големия шлем в кариерата на юношеския шампион от 2008 година. Жребият за състезанието се тегли в петък.

Позицията на българската звезда означава, че няма да срещне поставен тенисист в първите два кръга в "Ол Инглънд клъб", а в третия негов съперник би бил някой от поставените от 17-о до 24-о място. Това са Михаил Южни, Фернандо Вердаско, Фелисиано Лопес (когото Гришо победи в неделя на финала в "Куинс клъб"), Кевин Андерсън, Александър Долгополов, Филип Колшрайбер, Томи Робредо и Гаел Монфис.

Водач в схемата, по критериите на организаторите, които отчитат резултатите на тенисистите на трева в последните два сезона, е Новак Джокович, а не световният номер едно Рафаел Надал, който ще бъде втори поставен. Победителят от 2013 г. Анди Мъри е трети, а седемкратният шампион Роджър Федерер е №4 в схемата.

При жените Цветана Пиронкова няма да е сред поставените. Водачка е Серина Уилямс. Ли На е втора, №3 ще бъде Симона Халеп. Агнешка Радванска е четвърта, Мария Шарапова е пета, а Петра Квитова - №6 в схемата.

При девойките на Wimbledon България ще бъде представена от Джулия Терзийска. 18-годишната тенисистка ще започне от квалификациите в британската столица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини