Пиронкова със загуба в Ийстборн



17-06-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронква започна краткия сезон на трева със загуба на турнира от категория "премиер" в Ийстборн, Великобритания. Тя отстъпи на участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Хедър Уотсън с 6:3, 5:7, 2:6 след повече от два часа игра.

Цвети започна двубоя с пробив. В следващия гейм тя отрази две възможности на състезателката от остров Гърнзи да го върне, преди да затвърди за 2:0. Пловдивчанката имаш шанс за още един брейк в петия гейм, но Уотсън се спаси. В деветия гейм при сервис на британката Пиронкова поведе с 40:0 и реализира третия си сетбол.

Втората част стартира също с пробив, но за Хедър Уотсън. Българката бързо възвърна концентрацията си и стигна до 2:2 след брейк на нула. Англичанката проби отново за 4:3, но Цветана тутакси направи рибрейк. Уотсън отново проби и сервираше за изравняване на частите. Пиронкова не трепна и изравни за 5:5. Серията от пробиви продължи и британката отново подаваше за 1-1 сета и този път го направи с гейм на нула.

Уотсън проби и в началото на решителната трета част. След това постигна и още един. 26-годишната пловдивчанка спря негативната серия от шест загубени гейма при 1:4. При 5:2 британката сервираше за спечелване на мача. Пиронкова имаше три точки за пробив, но в крайна сметка съперничката й стигна до мачбол и го реализира с ас.

Трябва да се припомни, че предишната загуба на Цвети от Уотсън беше отново в Ийстборн през 2010 година. След нея започна знаменития рейд на българката на Wimbledon, която я доведе до полуфинала.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини