Димитров на трети финал за годината



14-06-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров се класира за финала на турнира на трева в "Куинс клъб" в Лондон. Четвъртият в схемата победи водача Станислас Вавринка от Швейцария с 6:2, 6:4 за малко повече от час игра. Това е първи успех на най-добрия ни тенисист срещу играч от Топ 5 за 2014 година. За титлата Димитров ще спори с №10 Фелисиано Лопес.

Григор стигна до първите точки за пробив в петия гейм. Той успя при четвъртата си възможност, когато Вавринка, който стъпи лошо и имаше проблем с глезена, направи двойна грешка. След това 23-годишният хасковлия затвърди за 4:2. После последва нов пробив и Димитров сервираше за спечелване на първия сет. Швейцарецът имаше две точки за връщане на единия брейк, но българинът се защити отлично и реализира още първия си сетбол.

Във втората част Димитров спаси две точки за пробив и спечели подаването си за 2:2. На свой ред той пое инициативата и постигна пробив за 4:3. Стигна се до 5:4, когато Григор сервираше за място на финала в Лондон. Той го направи със сервис гейм на нула.

За българина това е пети финал, трети за годината и първи на трева. В другия полуфинал в Лондон Фелисиано Лопес от Испания победи Радек Щепанек от Чехия със 7:6, 6:4. Григор е играл веднъж срещу левичаря от Мадрид - и то точно в "Куинс клъб". През 2010 г. Лопес се наложи с 6:2, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини