Григор на четвъртфинал в Англия



12-06-2014 00:00 | Станко Димов
Поставеният под №4 в схемата Григор Димитров записа втора победа на турнира на трева в "Куинс Клъб" в Лондон. 23-годишният хасковлия надигра в мач от третия кръг французина Едоар Роже-Васлен със 7:6 (3), 6:4 и се класира на 1/4-финалите. Там Димитров ще срещне №8 в схемата Александър Долгополов (Украйна).

Гришо спечели първия брейкпойнт в мача в четвъртия гейм. После първата ни ракета затвърди за 4:1. Когато сервираше за спечелване на частта при 5:3 обаче Димитров допусна връщане на пробива. В десетия гейм хасковлията имаше два сетбола, но французинът взе подаването си. Първият сет трябваше да се реши след тайбрек и в него Григор започна силно, реализирайки мини-пробив и повеждайки с 3:1 точки. Роже-Васлен върна мини-пробива за 2:3, но веднага след това хубав ретур на българина затрудни максимално излезлия на мрежата французин, чийто удар намери мрежата - 4:2 за Григор. Секунди по-късно авансът на Димитров стана 5:2, а при 6:3 той триумфира след качествен ретур.

В петия гейм на втория сет двойна грешка на Роже-Васлен донесе брейкпойнт на Димитров и в следващото разиграване той го реализира с минаващ удар от бекхенд. Без никакви проблеми Григор затвърди пробива и поведе с 4:2. При 5:4 българинът бе повече от убедителен, като вкара няколко мощни сервиса и затвори мача с гейм на нула.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини