Халеп и Шарапова ще спорят за титлата



05-06-2014 00:00 | Станко Димов
Четвъртата поставена Симона Халеп и седмата Мария Шарапова се класираха за финала на Откритото първенство на Франция по тенис.

Румънката Халеп стигна до мача за титлата без загубен сет. На полуфинала победителката от Турнира на шампионките в София се справи с германката Андрея Петкович с 6:2, 7:6(4). В първия сет Халеп показа страхотна игра и не остави никакво съмнение в превъзходството си, печелейки с 6:2. Втората част бе далеч по-оспорвана и премина през много емоции. В нея Симона за първи път загуби в турнира повече от 4 гейма в сет. След няколко пробиви Халеп и Петкович логично стигнаха до тайбрек. В него Халеп се възползва от някои грешки на опонентката си и се наложи със 7:4 точки.

"Чувствам се невероятно. Изумително е, че ще участвам на финал. Тя игра много добре, но аз бях по-добра в края и направих всичко възможно да спечеля. Уверена съм в собствените си сили и изиграх няколко чудесни мача. Срещу Мария ще бъде много трудно. Играхме в Мадрид на финала, така че ще опитам да взема реванш. Нужно е да покажа моята игра, да съм агресивна. Надявам се на добър мач," заяви румънката в интервю на корта.

Рускинята достигна своя трети пореден финал на Roland Garros. В полуфиналите на турнира тя надигра Йожени Бушар с 4:6, 7:5, 6:2 във вълнуващ двубой. Приятелката на Григор Димитров вече има 19 поредни победи в 3 сета на клей. Развръзката дойде при пробива на Шарапова за 3:1 в заключителния сет. След това тя постигна още един брейк.

Мария Шарапова води с 3-0 победи в преките срещи със Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини