Надал срещу Мъри на полуфинал



04-06-2014 00:00 | Станко Димов
Осемкратният шампион от Откритото първенство на Франция по тенис Рафаел Надал продължава защитата на титлата си. В испански сблъсък, който беше повторение на финала в Париж миналата година той се наложи над Давид Ферер с 4:6, 6:4, 6:0, 6:1 след малко повече от два часа и половина игра и се класира на полуфинал. Там него съперник ще бъде Анди Мъри.

В първия сет Ферер беше по-агресивният на корта и след разменени проби успя да постигне втори в заключителния десети гейм, за да спечели частта.

В началото на втория Надал подобри качеството на играта си и направи ранен брейк. След това съперникът му имаше 3 възможности да го върне, но левичарят от Манакор се защити блестящо и затвърди. Това беше повратен момент в четвъртфинала. След този гейм тонусът на Ферер спадна и Рафа лесно изравни частите. До края той доминираше напълни и загулби само един гейм от последните 13.

В последния четвъртфинален двубой Анди Мъри надделя в пет сета над Гаел Монфис. Мъри стартира великолепно и взе първите два сета, но французинът успя да изравни. В петия сет шотландецът загуби само 7 точки, за да триумфира в сумрака след 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 4:0.

В другия полуфинал на Roland Garros се срещат Новак Джокович и Ернестс Гулбис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини