Хърватка изхвърли Радванска



30-05-2014 00:00 | Станко Димов
Третата поставена в схемата на Откритото първенство на Франция по тенис Агнешка Радванска последва водачката Серина Уилямс и втората Ли На и отпадна.

Полякинята загуби от 21-годишната хърватка Айла Томлянович (на снимката) с 4:6, 4:6. Живеещата във Флорида Томлянович поведе в първия сет с 5:1 след два пробива. Радванска върна единия, но в крайна сметка загуби частта. Хърватката направи брейк в първия гейм на втория сет и успя да удържи подаването си до края на двубоя.

"Тази година имах няколко добри възможности, но не успявах да спечеля мачовете. Този път изиграх мача правилно и се получи", не скри радостта си 72-ата в световната ранглиста Айла.

На осминафиналите Томлянович ще играе срещу Карла Суарес Наваро. Испанката спря пътя на американската тийнейджърка Тейлър Таунсенд, като я победи с категоричното 6:2, 6:2. В първия сет Суарес Наваро дръпна с 4:0 и затвори частта за 24 минути.

В четвъртия гейм на следващия сет 18-годишната Таунсенд пропиля четири точки за пробив. Оттук да края испанката не даде повече гейм и триумфира заслужено.

В интересен двубой финалистката от Турнира на шампионките Саманта Стоусър от Австралия се наложи над словачката Доминика Цибулкова с 6:4, 6:4 и също продължава напред.

По-късно Мария Шарапова беше безапелационна. Рускинята, която трудно преодоля Цветана Пиронкова в миналия кръг, разгроми Паола Ормачеа от Аржентина с 6:0, 6:0 за 51 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини