Пиронкова загуби от Шарапова



28-05-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Тя отстъпи на седмата поставена Мария Шарапова с 5:7, 2:6 след час и половина игра на централния корт "Филип Шатрие" в комплекса Roland Garros.

Цвети стартира мача с пробив, който дойде след двойна грешка на съперничката. Шарапова стигна в осмия гейм до две точки за връщане на пробива и успя да изравни резултата на 4:4 при втората възможност след топка в аут на пловдивчанката. В десетия Пиронкова отрази сетбол на бившата номер едно, след което спечели подаването си. Грешките на българката се увеличиха, предизвикани и от силния вятър в Париж. Рускинята стигна до два нови сетбола при 6:5. Цветана отрази първия, но при втория удар на Мария се спря в лентата на мрежата и за съжаление падна в половината на първата ни ракета.

Преди началото на втората част Пиронкова поиска физиотерапевт на корта, заради проблеми с лявото бедро. Шарапова успя да пробие за 4:2. В осмия гейм стигна до три мачбола и реализира втория.

Цвети си тръгва от Париж със 70 точки за световната ранглиста, където е №42. С нейното отпадане приключи българското участие на Roland Garros 2014.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини