Ли На загуби от №103 в света



27-05-2014 00:00 | Станко Димов
Още на 27 май стана ясно, че няма да видим Голям шлем и през тази година. Това стана факт, след като Кристина Младенович отстрани на Roland Garros шампионката от Откритото първенство на Австралия Ли На, а вчера отпадна и победителят при мъжете в Мелбърн Стан Вавринка.

Французойката Младенович, в момента едва №103 в света, победи втората в схемата китайка след 7:5, 3:6, 6:1 и записа най-големият успех в кариерата си. От своя страна Ли, победителка тук през 2011 г., допусна прекалрено много грешки (общо 37), а в третия сет направо рухна.

Кристина, която е на 21 години, ще играе във втория кръг на турнира срещу американската тенисистка Алисън Риске.

Рано приключи в Париж и бившата номер едно Каролине Возняцки. В първия си двубой след раздялата с голфиста Рори Макилрой датчанката отстъпи на Янина Викмайер от Белгия след 6:7(5), 6:4, 2:6. Возняцки не беше губила в първи кръг на Roland Garros от дебюта си през 2007 година. В решителната трета част Викмайер проби в първия и петия гейм и така си осигури успеха.

Девическата шампионка от Откритото първенство на Франция Симона Халеп с лекота преодоля първия кръг и пред нея се отваря широк път напред след отпадането на Ли На, която беше в нейната половина на схемата. Четвъртата в схемата румънка надигра за по-малко от час Алиса Клейбанова от Русия с 6:0, 6:2. В икономичен стил победителката от Турнира на шампионките в София през 2013 г. завърши с 8 печеливши удари и 6 непредизвикани грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини