Димитров отстъпи на старта на Roland Garros



27-05-2014 00:00 | Станко Димов
Поставеният под №11 в схемата на турнира от Големия шлем Roland Garros Григор Димитров отпадна още в първия кръг в Париж. Българинът отстъпи на хърватския великан Иво Карлович с 4:6, 5:7, 6:7(4).

В първата част 208-сантиметровият Карлович успя да направи пробив за 4:3 гейма и това му беше достатъчно, за да спечели сета.

Във втория всеки печелеше убедително подаването си до 5:5. В 11-ия гейм Димитров допусна да се стигне до 15:40. Хърватинът проби след двойна грешка на 23-годишния хасковлия и после сервира успешно за 2-0 части.

В заключителния сет се стигна до тайбрек. В него Карлович направи мини пробив в първото разиграване и до края не позволи той да бъде върнат. При 6:4 точки 35-годишният ветеран от Загреб стигна до два мачбола. Той приключи двубоя още при първия с 22-ия си ас, за да поднесе една от сериозните изненади на деня.

"Винаги е трудно срещу Иво - призна след загубата Димитров. - Загубата е голямо разочарование за мен. Смятах, че ще се представя по-добре тук. Той игра страхотно, сервираше добре. Съжалявам, че не успях да реализирам и малкото възможности, които имах".

Утре на корта трябва да излезе Цветана Пиронкова. Българската прима излиза срещу Мария Шарапова в мач от втория клъг на Откритото първенство на Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини