Федерер и Серина с рутинни победи в Париж



25-05-2014 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер и защитаващата титлата си от Roland Garros Серина Уилямс откриха с авторитетни победи кампанията в Париж.

Швейцарският маестро, който е поставен под №4 в схемата, се справи със словака Лукаш Лацко с с 6:2, 6:4, 6:2 след 84 минути игра на централния корт "Филип Шатрие". За Федерер това е 60-и турнир от Шлема, като за 44-и пореден път бащата на четири деца преодолява първия кръг.

Роджър, който оформи кариерния си Голям шлем точно с победа в Откритото първенство на Франция през 2009 година, наниза точно 40 печеливши удари срещу Лацко при само 19 непредизвикани грешки. Следващият опонент на Федерер ще бъде Диего Шварцман от Аржентина.

И канадецът Милош Раонич записа победа на старта. Осмият поставен се наложи над австралийския младок Ник Киргиос с 6:3, 7:6(1), 6:3.

При жените световната номер едно Серина Уилямс победи своята приятелка от Франция Ализе Лим, с която често тренират заедно в Париж, с 6:2, 6:1 за малко повече от час игра. Следващата опонентка на американката ще бъде Габрине Мугуруса (Испания).

Отпадна безславно бившата шампионка в Париж Франческа Скиавоне. Италианката загуби от Айла Томлянович от Хърватия с 3:6, 3:6.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини