Григор срещу Карлович, Цвети с Бек



23-05-2014 00:00 | Станко Димов
В петък беше изтеглен жребият за Откритото първенство на Франция по тенис в Париж. Шампионите от 2013 година Рафаел Надал и Серина Уилямс участват в церемонията.

При мъжете Григор Димитров е поставен под №11 в схемата на Roland Garros. В първия кръг българинът излиза срещу Иво Карлович от Хърватия, когото победи преди дни на турнира от сериите "Мастърс" в Рим със 7:6(4), 6:4. При успех, Гришо очаква победителя от мача Даниел Брандс и още неизвестен квалификант.

Осемкратният първенец в Париж Надал е в една половина на схемата с Григор Димитров и двамата могат да се срещнат на четвъртфинал. Световният номер едно стартира с мач срещу американеца Роби Джинепри. Вторият поставен Новак Джокович излиза срещу Жоао Соуда.Роджър Федерер започва срещу Лукаш Лацко.

При жените Цветана Пиронкова е българската представителка във втория турнир от Големия шлем за годината. Тя ще играе срещу Аника Бек от Германия на старта. Пловдивчанката отстъпи тази година на №49 в света Бек в Доха със 7:6(7), 2:6, 2:6. Ако Цвети спечели, очаква я шампионката от 2012 година Мария Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини