Григор спортист №5 в света като маркетингово лице



20-05-2014 00:00 | Станко Димов
Звездата на световния тенис Григор Димитров получи ново признание за потенциала си. Той зае призовото пето място в престижната класация на SportsPro за 50-те спортисти с най-голям маркетигнов потенциал.

Българинът, който навърши 23 години на 16 май, стигна до полуфиналите на единично и на двойки на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим, е впечатлил експертите с играта си и излъчването извън корта.

"Млад, талантлив и добре изглеждащ в спорт със световна популярност, който търси нова звезда, която да блести дълго - Григор Димитров притежава всичко необходимо да стане мечтата за маркетолозите на големите марки- , коментира SportsPro. - Точно сега той е на крачка от Топ 10, но от дълго време е сочен като един от най-големите таланти за бъдещето. Титлите му в Акапулко и Букурещ тази година са едва втората и третата за него. Ясно е, че Димитров вече е класен играч, а и е много приятен извън корта".

Григор изпревари тенис легенди като Новак Джокович, който е №15 в класацията, и Анди Мъри, поставен под №21.

Първи в подреждането е пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън, следван от индийския състезател по крикет Вират Кохли, Робърт Грифин Трети (американски футбол) и Кристиано Роналдо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини