Нови рекорди на Димитров



19-05-2014 00:00 | Станко Димов
С достигането си до полуфинала на турнира в Рим Григор Димитров се изкачи до рекордното за него и българския тенис 12-о място в световната ранглиста. Той изкачи две позиции, за да запише това постижение.

Григор записа и върхов резултат на двойки като прелетя 58 позиции до №84 в света, след като с Лукаш Росол стигнаха полуфинал в италианската столица. Тази седмица Димитров ще очаква жребия за Roland Garros в петък, където ще бъде поставен под №11.

Останалити български тенисисти нямат съществени промени в класирането. Димитър Кузманов ще прогресира следващата седмица, когато бъдат добавени към актива му шестте точки от полуфинала в Анталия. На този турнир пловдивчанинът спечели титлата на двойки. Първи успех при дуетите от години записа и Васил Младенов на фючърс в Украйна, където игра с Никита Кривонос.

При жените Цветана Пиронкова запазва 42-ата си позиция в ранглистата. Тя също очаква жребия за Откритото първенство на Франция.

Миналата седмица беше успешна за Диа Евтимова и Виктория Томова. Евтимова ще добави 14 точки за класацията, след като стигна до третия решителен кръг на квалификациите на турнира на WTA в Нюрнберг, където отстъпи на Анастасия Родионова в три сета - 6:3, 0:6, 1:6. Малко късмет не стигна на Диа да попадне в основната схема като "щастлива губеща".

Томова игра два финала в Бол, Хърватия. Тя спечели трофея на двойки, а на единично отстъпи на Лара Мишел (Швейцария) с 4:6, 3:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини