Григор на първи полуфинал в Рим



16-05-2014 00:00 | Станко Димов
На връх 23-ия си рожден ден Григор Димитров се класира за първи път на полуфинал на единично в турнир от сериите "Мастърс 1000". В Рим 12-ият в схемата българин победи поставения под №15 Томи Хаас от Германия с 6:2 и отказване заради травма. Той е полуфиналист и на двойки.

Димитров започна по-агресивно и успя да пробие подаването на 36-годишния си опонент за 2:1. Доминацията на хасковлията продължи. Той взе 10 поредни точки, преди Хаас да успее да се запише, но в крайна сметка германецът бе пробит повторно. В седмия гейм Григор стигна до сетбол, но съперникът му успя да го отрази. При 5:2 носителят на 3 титли от турнири на АТР подаваше за спечелване на частта. Димитров взе гейма на нула и взе сета за 32 минути игра.

Веднага след това Томи Хаас повика физиотерапевт, обясни, че има проблеми в рамото и се отказа.

За достигането си до полуфинал Гришо заслужи 360 точки за световната ранглиста, където е 14-и в момента. Следващият му съперник в Рим ще бъде победителят от мача между Рафаел Надал и Анди Мъри.

По-късно днес Григор излезе и втори път на корта, за мач на двойки. Четвъртфиналът на Димитров и Лукаш Росол срещу Марин Чилич и Сантяго Гонсалес беше отложен от вчера. Българинът и чехът спечелиха с 4:6, 6:4, 10-8. На полуфинал те излизат срещу Робин Хаасе и Фелисиано Лопес.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини