Гришо на втори четвъртфинал в "Мастърс 1000"



15-05-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си на четвъртфинал на турнир от категория "Мастърс 1000". Поставеният под №12 българин се наложи с 6:7(3), 6:26:2 над шестия в схемата Томаш Бердих от Чехия пред препълнените трибуни на корт "Пиетранджели" в комплекса "Форо Италико" в Рим.

Миналата година Гришо стигна до тази фаза в Монте Карло. Следващият му съперник в Италия е Томи Хаас, срещу когото ще играе на връх 23-ия си рожден ден.

Димитров започна мача с убедителен сервис гейм. Но след това допусна да бъде пробит за 1:2. Гришо реагира мигновено, стана по-изобретателен при ретурите и стигна до точка за рибрейк, но Бердих се измъкна и в крайна сметка затвърди. В десетия гейм чехът сервираше за спечелване на сета, но хасковлията успя да върне пробива за радост на българските зрители. Стигна се до тайбрек. В него Димитров поведе с 3:1 точки, но загуби следващите шест разигравания, а с това и частта.

Григор не се отчая и стартира с пробив следващия сет. В следващия гейм чехът стигна до точка за връщането му, но българинът не трепна и я отрази, за да направи по-късно 2:0. Първата ни ракета продължи да доминира и с лекота постигна втори пробив за 4:1. В седмия гейм Димитров стигна до сетбол, но Бердих го спаси. Веднага след това националът сервира успешно за изравняване на частите.

В решителния сет продължиха отличните изяви на българина и грешките на неговия съперник. Григор постигна пробив за 3:2. Последва маратонски гейм, в който Бердих имаше точка за връщане на брейка, но в крайна сметка Димитров затвърди. Той довърши съперника с втори пробив за 5:2, след което сервираше за победата. Григор стигна до мачбол, след като паднал върна топката в полето на чеха. Той завърши двубоя с ас и се реваншира а загубата от Бердих миналата седмица в Мадрид.

Така Димитров си осигури 180 точки за световната ранглиста, където е №14. Следващият му опонент е 36-годишният германец Томи Хаас, отстранил Станислас Вавринка. Григор е играл два пъти срещу Хаас, все на твърди кортове. През 2011 г. българинът победи в Лос Анджелис с 6:3, 6:2, а миналото лято отстъпи с 6:7, 6:7 във Вашингтон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини