Пиронкова отпадна на старта



12-05-2014 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на на турнира от категория "Премиер" в Рим. Тя отстъпи срещу преминалата през квалификациите Петра Цетковска от Чехия с 6:1, 1:6, 4:6.

Цвети стигна до първата точка за пробив в мача в четвъртия гейм и я реализира, за да поведе с 3:1. Пловдивчанката постигна още един брейк за 5:1. След това Пиронкова сервираше за спечелване на частта, но Цетковска поведе с 40:0. Първата ни ракета хладнокръвно отрази и трите възможности за пробив, стигна до сетбол и спечели частта след 29 минути игра.

Българката започна с брейк и втория сет, но чехкинята успя да го върне веднага за 1:1 и така прекъсна негативната серия от 6 загубени гейма. Цетковска, която е 69-ата в света, успя да постигне още един брейк за 3:1. След трети пробив 29-годишната чехкиня сервираше за изравняване на частите при 5:1 и успя да го постигне след точно 60 минути на корт №4.

Пиронкова допусна четвърти пореден пробив в подаването си на старта на решителния трети сет. Веднага след това шампионката от Сидни успя да го върне и спря серията на съперничката от седем поредни гейма. В четвъртия гейм българката поведе с 40:15 при сервис на Цетковска, но не успя да направи нов брейк и резултатът стана 2:2. Веднага след това опитната чехкиня се окопити и на свой ред проби. В следващия гейм Цветана поведе с 40:0, но отново чехкинята взе подаването си. При 3:5 Пиронкова сервираше за оставане в двубоя и се справи със задачата. След това съперничката подаваше за победата. Петра Цетковска стигна до мачбол и го реализира след дълго разиграване.

Цвети си тръгва от Рим с 1 точка за световната ранглиста, където е под №42. Тя ще играе вероятно следващата седмица на турнира в Страсбург, което би било последна репетиция преди Roland Garros.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини