Димитров в трети кръг в Мадрид



07-05-2014 00:00 | Станко Димов
Поставеният под №12 в схемата на турнира в Мадрид от категория "Мастърс 1000" Григор Димитров е вече в третия кръг. Той победи трудно участващия с "уайлд кард" румънец Мариус Копил с 4:6, 6:3, 7:6(7) след повече от два часа игра. Мачът се игра пред стотици българи, на него присъстваха и собственикът на състезанието Йон Циряк и турнирният директор Маноло Сантана.

В първата част Копил стигна до единствените точки за пробив в деветия гейм и успя да го осъществи. Веднага след това 164-ият в световната ранглиста сервираше за спечелване на сета. Румънецът поведе с 40:15 и реализира втория сетбол, след като Димитров сбърка при ретура. Частта продължи 36 минути.

Григор прояви нехарактерна за него нервност и след грешка, счупи ракетата си във втория гейм на следващия сет. След това първата ракета на България се успокои и успя да пробие за 4:2. Стигна се до 5:3 и Димитров застана на крайната линия, за да изравни частите. Шампионът от Акапулко и Букурещ поведе с 40:0 и взе сета при втората си възможност, след като Копил изпрати топката в аут при опита си да върне сервиса на Григор.

Димитров имаше точка за нов брейк още в първия гейм на заключителната част, но румънецът се измъкна. След това Копил стигна до брейк пойнт, но Григор се защити отлично и стигна до 2:2. И в шестия гейм 22-годишният хасковлия спаси точка за пробив. В 11-ия гейм българинът имаше брейк пойнт, но румънецът се спаси с отлични сервиси, за да поведе с 6:5. Логично се стигна до тайбрек. В него Димитров стигна до мачбол при 6:5 точки, но началният удар отново спаси Копил. При третата възможност Гришо ликува.

За достигането до трети кръг първата ни ракета заслужи 90 точки за световната ранглиста, където е №14 сега. Следващият му съперник е №6 в схемата Томаш Бердих. Чехът е най-удобният съперник на Димитров от тенисистите от Топ 10, защото е спечелил и трите мача срещу него. Мачът е на втория по големина корт "Аранча Санчес" и ще започне не преди 15 часа българско време.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини